facebook

Zelf boekhouden, uitbesteden of samenwerken?

Kennisartikel

De boekhouding is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Los van de wettelijke verplichting om een financiële administratie bij te houden, geeft de boekhouding u een overzicht van hoe uw bedrijf er voor staat. Het is daarom belangrijk dat u de boekhouding goed bijhoudt. In grote lijnen zijn er drie manieren om dit te doen: zelf bijhouden, uitbesteden of samenwerken.

Zelf boekhouden

U kunt zelf de boekhouding voeren met Word, Excel of boekhoudsoftware om de kosten relatief laag te houden. Het gebruik van online boekhoudsoftware brengt de meeste voordelen met zich mee; real-time inzage in de cijfers, minder kans op fouten en u komt professioneel over op klanten en externen, zoals banken en de Belastingdienst. Wanneer u besluit de boekhouding zelf te doen, moet u zich er even toe zetten om ermee aan de slag te gaan en de administratie op te zetten. Trainingen- en cursussen bij de leverancier van uw boekhoudprogramma helpen u om snel van start te gaan.

De boekhouding volledig uitbesteden

Vindt u het zonde van uw tijd om u te verdiepen in de boekhouding en geldende wet- en regelgeving terwijl u ook bezig kan zijn met ondernemen? In dat geval kunt u ervoor kiezen om de boekhouding volledig uit te besteden aan een accountants- of administratiekantoor. De accountant zorgt er dan voor dat de administratie kwalitatief goed gedaan wordt waardoor u er geen omkijken naar heeft. Natuurlijk blijft u zelf verantwoordelijk; facturen en bonnetjes dienen goed bewaard en tijdig bij de accountant aangeleverd te worden. De boekhouding volledig uitbesteden is relatief duur.

Online samenwerken met een accountant

Heeft u het te druk voor de boekhouding, maar wilt u wel zelf sturing blijven geven aan uw onderneming op basis van actuele gegevens? Dan is online samenwerken met de boekhouder dé oplossing. De kennis van de expert wordt hierbij gecombineerd met het gemak van online boekhouden. Samen met uw accountant kiest u de geschikte vorm van samenwerking. U kunt bijvoorbeeld loonmutaties invoeren en facturen zelf inboeken of automatisch laten verwerken in de boekhouding, waarna de accountant de OB-aangifte en loonaangifte doet.

Boekhoudmethode kiezen

Elke boekhoudmethode heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het belangrijkste is dat u de optie kiest die het beste bij u past. Met CASH kunt u zelf boekhouden waar en wanneer u wilt of online samenwerken met uw boekhouder vanuit één centrale plek: de Samenwerkportal.

Nieuwe gebruikers van CASH bieden wij een gratis Starterscursus aan. Werkt u liever slim samen met een boekhouder? Vraag ons naar een CASH-boekhouder bij u in de buurt.

ONLINE BOEKHOUDEN
VANAF

€32,50

PER MAAND

Online boekhouden
voor elk soort onderneming

Uitgebreid debiteurenbeheer
UBL Ready
Belasting– en bankenkoppeling
Uitgebreide rapportages
Realtime inzicht met de CASHapp

 

Over Visma CASH 

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP. Onze software is modulair van opzet waardoor je zelf jouw administratiepakket naar wens samenstelt! 

 

Visma CASH

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

070 - 3 560 570
info@cash.nl