facebook

Personeelstekort aanpakken met automatisering

De krapte op de arbeidsmarkt is voor een meerderheid van de bedrijven een grote uitdaging. Goed gekwalificeerd personeel vinden is een lastige opgave, waardoor openstaande vacatures moeilijk te vervullen zijn en de werkdruk verder oploopt. Hoe ga je om met personeelstekorten? En welke mogelijkheden zijn er om al het werk toch gedaan te krijgen?

Personeel werven
Als jouw bedrijf te maken heeft met een arbeidstekort, dan kun je alles uit de kast trekken om personeel te werven: je kunt ontwikkelingsmogelijkheden, extra vakantiedagen en hogere lonen aanbieden. Maar wanneer je een kleiner bedrijf hebt, dan is de kans groot dat als het op een loonstrijd aankomt je het onderspit delft tegenover grotere bedrijven.


Investeer in automatisering
Steeds meer bedrijven ontdekken dat automatisering een duurzame oplossing is om personeelskrapte op te lossen. Wanneer je kiest voor een Connect administratie haal je een virtuele assistent in huis die de werkdruk van jouw medewerkers verlaagt door repeterende werkzaamheden over te nemen. Een virtuele assistent is een volwaardige werknemer die nooit slaapt: dag en nacht worden banktransacties, bonnen, facturen en gegevens uit andere systemen automatisch verwerkt in de administratie, waardoor deze altijd up-to-date is. Jouw medewerkers kunnen door automatisering nog efficiënter hun werk doen en houden daardoor meer tijd over voor dingen die voorheen bleven liggen.
.