facebook

Consolidatie

Heeft u te maken met holding-/dochterverhoudingen en wilt u de gegevens van meerdere CASH-administraties samenvoegen tot één overzicht? Dan bespaart u veel tijd met de module CASH Consolidatie. Het is daarmee niet meer nodig de verschillende administraties fysiek samen te voegen tot één grote administratie.

CASH Consolidatie kan worden gecombineerd met alle financiële CASH-modules en maakt het mogelijk om met één druk op de knop een totaaloverzicht van al uw administraties te krijgen.

Structuur bepalen

In de holdingadministratie legt u de structuur vast van uw vennootschappen en eventueel sub-holdings.

Z

Alles automatisch

Ook voorziet de module in controles op de rekening-courantverhoudingen tussen de vennootschappen.

Fiscale eenheid

Bij een fiscale eenheid voor de OB, worden in aanmerking komende vennootschappen automatisch meegeteld in de aangifte OB.

Modules

De boekhouding vormt de basis van elke administratie.
CASH biedt met CASH Consolidatie een aanvullende complete module aan voor bedrijven met meerdere dochterondernemingen.

CONSOLIDATIE

€37,50

PER MAAND

Voor het ‘samenvoegen’
van meerdere administraties

Totaaloverzicht van alle administraties
Fiscale eenheid 
voor OB– en VPB-aangifte
Consolidatie van openstaande posten
Rekening courant verhoudingen
Automatisch omrekenen vreemde valuta

BOEKHOUDEN
VANAF

€35,00

PER MAAND

Online boekhouden
voor elk soort onderneming

Uitgebreid debiteurenbeheer
UBL Ready
Belasting– en bankenkoppeling
Uitgebreide rapportages
Realtime inzicht met de CASHapp

Om gebruik te maken van CASH Consolidatie is een financiële (boekhoud)module verplicht.

Hoe gaat het in zijn werk

In de holdingadministratie legt u de structuur vast van uw vennootschappen en eventueel sub-holdings. Bij het afdrukken in de holding van periodieke overzichten, zoals Balans en Winst & Verliesrekening (of Exploitatieoverzicht) of de specificaties hiervan, kunt u kiezen voor overzichten uitsluitend uit de holdingadministratie of geconsolideerd over de hele groep. Heeft u te maken met ‘dochters’ die zijn geadministreerd in een afwijkende valuta, dan wordt bij de consolidatie automatisch omgerekend naar de valuta van de holding.

Fiscale eenheid voor de OB of VPB

Bij een fiscale eenheid voor de OB werkt CASH Consolidatie ook tijdsbesparend, want de hiervoor in aanmerking komende vennootschappen worden automatisch meegeteld in de aangifte OB. Met betrekking tot de fiscale eenheid voor de VPB geldt dat de gegevens kunnen worden samengevat in het exportbestand voor de aangifte VPB.

Rekening-courant verhoudingen

Ook voorziet de module in controles op de rekening-courantverhoudingen tussen de vennootschappen. Een handige functie laat u tevens eenvoudig de rekening-courantposten van de ene administratie overnemen in de andere administratie.

Benchmarken

Een benchmark toont een vergelijking van de individuele financiële gegevens ten opzichte van het gemiddelde van soortgenoten. CASH Consolidatie is standaard uitgerust met een functie om een Benchmark automatisch te laten vervaardigen. Meerdere administraties worden vergeleken op basis van zelf instelbare criteria. Dus: met een Benchmark wordt de eigen administratie vergeleken met het gemiddelde van een aantal andere administraties terwijl met CASH Consolidatie administraties bij elkaar geteld worden.

 

Over Visma CASH 

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP. Onze software is modulair van opzet waardoor je zelf jouw administratiepakket naar wens samenstelt! 

 

Visma CASH

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

070 - 3 560 570
info@cash.nl