facebook

Automatisch boeken met UBL factuur

In- én verkoopfacturen automatisch verwerkt in uw CASH-administratie met UBL

Algemeen

U kunt zowel in- als verkoopfacturen direct automatisch laten boeken in uw administratie. Verkoopfacturen die u in een van de facturatiemodules van CASH maakt, zijn voorzien van een UBL-bestand en worden uiteraard al direct automatisch geboekt. Nu is het echter ook mogelijk om inkoopfacturen die u in een ander formaat ontvangt, of verkoopfacturen die u in een ander pakket maakt en geen UBL-bestand hebben, om te laten zetten in een UBL-factuur en zo ook direct automatisch te laten boeken!

Hierdoor neemt de foutgevoeligheid af en zijn uw facturen direct digitaal gekoppeld aan de boeking. Bekijk de infographic hieronder:

UBL proces

Wat is UBL?

UBL is een bestandsformaat. E-factureren of UBL-facturatie is het per e-mail verzenden van facturen, met als bijlage een UBL-bestand. In dit UBL-bestand staat alle factuurinformatie in een gestandaardiseerd formaat, zodat deze direct kan worden geboekt in de administratie van de ontvanger.

Binnen alle modules van CASH is het al jaren mogelijk om de facturen per e-mail mét UBL te verzenden. Ook het inlezen van ontvangen UBL’s in de administratie is al jaren mogelijk in CASH. Nu is het ook mogelijk om zowel in- als verkoopfacturen in een ander formaat direct om te laten zetten in UBL, waardoor deze automatisch geboekt worden.

Voordelen UBL-facturatie

  • Tijdbesparend; bespaar gemiddeld 6 minuten per boeking
  • Minder foutgevoelig dan handmatig boeken
  • Uw facturen automatisch digitaal gearchiveerd in CASH
  • Meer controle over uw facturen
  • UBL maakt scanboeken (scan & herken) overbodig

Verwerken UBL op regelniveau

Wederom gaan we een stap verder in automatisering, dankzij ‘regelherkenning’ van UBL-inkoopfacturen. Gebruikers van de geïntegreerde oplossing van go2UBL kunnen voortaan kiezen voor de nieuwe regelherkenning (lines2UBL). Hierdoor wordt per factuurregel een UBL-regel aangemaakt en kunnen de facturen op regelniveau van een grootboeknummer worden voorzien. Bij de herkenning wordt op regelniveau herkend:

  • Artikelnummer
  • Omschrijving
  • Aantal
  • Prijs per eenheid
  • BTW

Boeken zoals u handmatig zou doen, maar dan volledig automatisch!

Volautomatische verwerking

CASH maakt UBL voor iedereen beschikbaar! Bestel nu CASH Connect en het enige wat u hoeft te doen is de UBL- en/of PDF-factuur naar uw persoonlijke e-mailadres te (laten) sturen. Vervolgens wordt deze automatisch geïmporteerd, gematcht of nieuw aangemaakt, gesplitst en in uw CASH administratie ingeboekt. Dit bespaart u gemiddeld 6 minuten per boeking!

Praktisch

Het enige wat u hoeft te doen is de in- of verkoopfactuur (UBL en/of PDF) naar uw persoonlijke e-mailadres te (laten) sturen. Vervolgens wordt deze automatisch verwerkt. 

Om PDF-facturen automatisch om te zetten in UBL en te verwerken in CASH, is naast CASH Connect een aparte overeenkomst nodig met onze partner go2UBL of Elvy.
Let op: Aparte overeenkomst alleen nodig voor het verwerken van PDF-, Word- of Excel-facturen, UBL-facturen hoeven niet omgezet te worden door onze partner.

 

Over Visma CASH 

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP. Onze software is modulair van opzet waardoor je zelf jouw administratiepakket naar wens samenstelt! 

 

Visma CASH

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

070 - 3 560 570
info@cash.nl