CASHWin | Cash Software

Nieuwste versie, CASHWin (offline) updaten & meer

Lees hier alle verbeteringen/vernieuwingen in de Readme van de nieuwste versie (ook online), download de laatste CASHWin (offline) versie of vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan (alleen CASHWin). Ook vindt u onderaan deze pagina meer informatie over de installatie en systeemeisen van CASHWin.

CASH versie B17b

Hoogtepunten in deze update:

Met nieuw icoon uw verbruik bekijken!

Voor een aantal CASH-services wordt u op basis van uw verbruik maandelijks belast. Er is een nieuw icoon toegevoegd om de specificatie van uw laatste twaalf facturen te kunnen bekijken. Dit icoon bevindt zich boven in het scherm en toont:

• het aantal verbruikte MB’s;
  • welke administraties gebruik gemaakt hebben van CASH Connect;
  • wat er werd gebruikt voor CASH Connect;
  • welke administraties ‘aan’ staan in de Loonportal voor gebruik door werkgevers en/of werknemers.
Afschrijvingen geheel automatisch laten boeken? Voer de basis in!

Als u ervoor gekozen heeft om de afschrijvingen automatisch te laten boeken, dan is het noodzakelijk dat de basisgegevens hiervoor zijn ingevuld. Via “Onderhoud grootboekrekeningen” heeft u de mogelijkheid om bij de rubriek “Code afschrijven” ‘Ja’ in te vullen. Tijdens het boeken op deze grootboeknummers via de dagboeken inkomende/uitgaande facturen en het kas- of bankboek wordt aan het eind van de boekregel automatisch de functie “Onderhoud afschrijvingen” gestart. De velden Omschrijving, Aanschafwaarde, Grootboekrekening, Aanschaf en Eerste boekperiode worden dan alvast uit het boekstuk in de afschrijving overgenomen. Ook tijdens de verwerking van een UBL-factuur is deze functionaliteit actief.

Back-ups eenvoudig terugzetten in CASHWeb

Het terugzetten van een back-up van uw administratie in CASHWeb is vereenvoudigd. Het gaat voortaan op dezelfde wijze als in Documentenbeheer. Ook kunnen documenten eenvoudig worden teruggezet. Het is nu mogelijk om in één keer een back-up te maken van al uw data om deze te downloaden naar uw eigen archief.

Factuur bij de aanmaning meesturen en langere aanmaningsteksten

Voortaan kan er gekozen worden om bij aanmaningen via de Aanmaanrobot de .pdf van de originele factuur mee te sturen. Hierdoor is direct duidelijk waarop de aanmaning betrekking heeft, zodat de klant hier niet nog apart om hoeft te vragen.

Wanneer het gewenst is, kunnen extra teksten op de aanmaning (ook via Aanmaanrobot) worden geplaatst. Via de functietoets “VulBlok” kan de bestaande aanmaantekst worden bewerkt en kan er ook nog extra tekst aan worden toegevoegd.

Meer...

Ook voor de logistieke modules zijn weer verbeteringen doorgevoerd; zo kunt u nu ook afbeeldingen van artikelen afdrukken op verkoopformulieren en het totaalgewicht van een samenstelling automatisch laten berekenen.

Vergeet niet om alle verbeteringen en ontwikkelingen goed door te lezen in de Readme, zodat u direct gebruik kunt maken van alle nieuwe functionaliteiten in CASH!

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen voor u beschikbaar. In de Readme hieronder leest u per onderdeel alles over de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten terug. Klik op het icoon om naar het juiste onderdeel te gaan.

De update is eenvoudig te downloaden via onderstaande knop wanneer u CASHWin gebruikt. Nadat de update is gedownload, dient deze te worden geïnstalleerd. Lees hiervoor onze installatie instructie (PDF). CASHWeb gebruikers worden ‘s nachts automatisch overgezet naar de laatste CASH versie.

Let op! Voordat u dit doet, moeten eerst alle gebruikers uitgelogd zijn uit CASH.

README nieuw & verbeterd

Klik hieronder op een van de onderwerpen voor de Readme of de kleinere versie-updates met verbeteringen:

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in dat u bij ons heeft opgegeven en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw CASH-wachtwoord. Dit is alleen mogelijk voor CASHWin (offline) klanten met een onderhoudscontract, die het wachtwoord gebruiken om de updates te downloaden.

Systeemeisen CASHWin
CASH maakt geen gebruik van programmaonderdelen of databasemodellen van andere softwareontwikkelaars, waardoor wij niet afhankelijk zijn en in staat zijn onze eigen systeemeisen te bepalen. Deze zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de eisen voor uw besturingssysteem behaald zijn, zijn deze ook voldoende voor CASH. Minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASH (CASHWin) zijn:

• Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
  • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels.
  • Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
  • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.
  • Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.

Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.

CASHWin op een server
Voor de beste performance adviseren wij u om CASHWin niet op dezelfde server te installeren waar Microsoft Exchange al is geïnstalleerd. Dit omdat Exchange systeembronnen claimt die CASHWin nodig heeft om vlot te functioneren.
Beveiliging CASHWin
CASH is goed te beveiligen tegen niet-geautoriseerd gebruik. Iedere gebruiker voert zelf een wachtwoord in of werkt met een ‘eigen’ menu. Het is ook mogelijk bepaalde functies met een wachtwoord te beveiligen. Dankzij een systeem van ‘recordlocking’ wordt voorkomen dat een bepaald gegeven door twee personen tegelijkertijd wordt gewijzigd. Om de toegankelijkheid van functies verder te beperken, kunt u zelf bepaalde programmafuncties in een apart menu onderbrengen.
Single- en Multi-user CASHWin
Single-user Met de single-userversie van CASH kunt u met meerdere personen in uw administratie werken, in zoverre dat slechts één persoon tegelijk in CASH kan werken. Multi-user De multi-userversie maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd in CASH te werken. De multi-userlicenties zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 10 gebruikers. Hierna kunt u de licentie per staffel van 6 gebruikers uitbreiden.

OVER CASH

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP, zowel offline als online. Onze software is modulair van opzet, waardoor u zelf naar wens uw administratieve pakket samenstelt. Onze modules zijn verrassend compleet en all-in, dus geen onvoorziene kosten achteraf!

CASH SOFTWARE

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

info@cash.nl