CASHWin | Cash Software //tags weggehaald naar de Tagmanager// 27-07-2-21

Nieuwste versie, CASHWin (offline) updaten & meer

Lees hier alle verbeteringen/vernieuwingen in de Readme van de nieuwste versie (ook online), download de laatste CASHWin (offline) versie of vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan (alleen CASHWin). Ook vindt u onderaan deze pagina meer informatie over de installatie en systeemeisen van CASHWin.

CASH versie B19a

Hoogtepunten in deze update:

Factuursymbool afdrukken

Wanneer bij een valutacode het factuursymbool is ingevuld, dan wordt het factuursymbool nu ook bij de subtotaal-regel alsmede de btw-regel afgedrukt. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om het factuursymbool op de factuurregels af te drukken. Dat wordt ingesteld met de functie: Onderhoud formulieren > Body.

Nihil-bedrag weergeven

Indien het gewenst is om een nihil-bedrag als 0,00 op de factuur weer te geven in plaats van spaties, dan kan voortaan item BEDRAG0 worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om uitval te voorkomen bij het machinaal controleren van de UBL-facturen waar een nihil-bedrag ook als 0,00 wordt weergegeven. Bij tekstregels wordt dit onderdrukt.

Tekst bij factuur die belast is met nultarief

Bij het instellen van een formulier kan in een extra tabblad BTW indien gewenst een (afwijkende) tekst worden ingevuld, die wordt gebruikt als de factuur belast is met het nultarief. Deze teksten kunnen ook per taalcode voor de betreffende vreemde taal worden ingesteld.

Selectie audit records

Er kan nu worden ingesteld dat er voor de Audit-functionaliteit een door u zelf te kiezen, beperkt aantal gegevens wordt vastgelegd. Dit kan worden ingesteld in de SETUP. Met name in tabelfuncties is tevens het overzicht leesbaarder geworden.

Meer...

Ook voor de logistieke modules is weer een verbetering doorgevoerd. Het opvragen van de statistieken is versneld. Dit is mogelijk gemaakt door het direct opbouwen van de statistieken tijdens het muteren van gegevens in CASH Handel, zoals het afdrukken van een factuur.

Vergeet niet om alle verbeteringen en ontwikkelingen goed door te lezen in de Readme, zodat u direct gebruik kunt maken van alle nieuwe functionaliteiten in CASH!

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen voor u beschikbaar. In de Readme hieronder leest u per onderdeel alles over de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten terug. Klik op het icoon om naar het juiste onderdeel te gaan.

De update is eenvoudig te downloaden via onderstaande knop wanneer u CASHWin gebruikt. Nadat de update is gedownload, dient deze te worden geïnstalleerd. Lees hiervoor onze installatie instructie (PDF). CASHWeb gebruikers worden ‘s nachts automatisch overgezet naar de laatste CASH versie.

Let op! Voordat u dit doet, moeten eerst alle gebruikers uitgelogd zijn uit CASH.

README nieuw & verbeterd

Klik hieronder op een van de onderwerpen voor de Readme of de kleinere versie-updates met verbeteringen:

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in dat u bij ons heeft opgegeven en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw CASH-wachtwoord. Dit is alleen mogelijk voor CASHWin (offline) klanten met een onderhoudscontract, die het wachtwoord gebruiken om de updates te downloaden.

Systeemeisen CASHWin
CASH maakt geen gebruik van programmaonderdelen of databasemodellen van andere softwareontwikkelaars, waardoor wij niet afhankelijk zijn en in staat zijn onze eigen systeemeisen te bepalen. Deze zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de eisen voor uw besturingssysteem behaald zijn, zijn deze ook voldoende voor CASH. Minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASH (CASHWin) zijn:

• Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
  • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels.
  • Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
  • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.
  • Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.

Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.

CASHWin op een server
Voor de beste performance adviseren wij u om CASHWin niet op dezelfde server te installeren waar Microsoft Exchange al is geïnstalleerd. Dit omdat Exchange systeembronnen claimt die CASHWin nodig heeft om vlot te functioneren.
Beveiliging CASHWin
CASH is goed te beveiligen tegen niet-geautoriseerd gebruik. Iedere gebruiker voert zelf een wachtwoord in of werkt met een ‘eigen’ menu. Het is ook mogelijk bepaalde functies met een wachtwoord te beveiligen. Dankzij een systeem van ‘recordlocking’ wordt voorkomen dat een bepaald gegeven door twee personen tegelijkertijd wordt gewijzigd. Om de toegankelijkheid van functies verder te beperken, kunt u zelf bepaalde programmafuncties in een apart menu onderbrengen.
Single- en Multi-user CASHWin
Single-user Met de single-userversie van CASH kunt u met meerdere personen in uw administratie werken, in zoverre dat slechts één persoon tegelijk in CASH kan werken. Multi-user De multi-userversie maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd in CASH te werken. De multi-userlicenties zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 10 gebruikers. Hierna kunt u de licentie per staffel van 6 gebruikers uitbreiden.

OVER CASH

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP, zowel offline als online. Onze software is modulair van opzet, waardoor u zelf naar wens uw administratieve pakket samenstelt. Onze modules zijn verrassend compleet en all-in, dus geen onvoorziene kosten achteraf!

CASH SOFTWARE

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

info@cash.nl