Nieuwste versie, CASHWin (offline) updaten & meer

Lees hier alle verbeteringen/vernieuwingen in de Readme van de nieuwste versie (ook online), download de laatste CASHWin (offline) versie of vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan (alleen CASHWin). Ook vindt u onderaan deze pagina meer informatie over de installatie en systeemeisen van CASHWin.

CASH versie B16b

Hoogtepunten in deze update:

Verklaring waarom er op die wijze werd gematcht

Elke werkdag worden de bankmutaties van de vorige dag volledig automatisch in de administratie ingelezen. Een vaak gehoorde reactie daarop: “Waardoor is er op deze wijze gematcht?” Daarom wordt voortaan bij het verwerken van de bankmutaties apart de basis bijgehouden waarop er gematcht wordt. Het nieuwe overzicht ‘Verslag bankmutaties’ toont ze allemaal.

CASHapp: verbeterde gebruikersinterface

Om de gebruiksvriendelijkheid van de CASHapp te verbeteren is de vormgeving aangepast. Er zijn nieuwe knoppen toegevoegd, er is meer consistentie en het is makkelijker om te navigeren. Zo kunt u voortaan via elk scherm in de CASHapp naar de instellingen. Dit menu bevindt zich rechtsboven in de app. Wilt u terug naar het hoofdscherm? Gebruik dan de eenvoudige home-knop linksboven. Daarnaast is het voortaan ook mogelijk om een offerte makkelijk en snel om te zetten in een factuur en relaties toe te voegen en te wijzigen.

OB-aangifte: Betaling automatisch in het betaaladvies

Na het vervaardigen van een OB-aangifte met een te betalen bedrag, kunt u voortaan automatisch een Crediteurenboeking laten maken. Deze zal dan in het betaaladvies worden getoond zodat u ervoor kunt kiezen om deze te selecteren voor betaling. Hierna wordt deze opgenomen in de betaalopdracht met het correcte betaalkenmerk. Wel zo handig!

LET OP: Alle eenmanszaken krijgen vanaf 1 januari 2020 een nieuw OB-nummer van de Belastingdienst waar geen BSN-nummer meer in gebruikt wordt. Dit nieuwe nummer dient voor communicatie naar externe partijen. Voor de OB-aangifte blijft het huidige (oude) OB-nummer actief. Bent u benieuwd hoe u dit moet instellen in uw administratie? Klik hier voor de Readme.

Periodieke facturen met periode omzet

Wanneer in één periodieke factuur over meerdere perioden wordt gefactureerd, kunt u voortaan de omzet over die perioden splitsen in plaats van het factuurtotaal in dezelfde periode als de factuurdatum. Bijvoorbeeld: één factuur per kwartaal met een uitsplitsing van de omzet over drie maanden. Men kan zelf instellen welke werkwijze de voorkeur heeft bij ‘Factureringsparameters > Eigenschappen’.

Meer...

Ook voor de logistieke modules zijn weer verbeteringen doorgevoerd; zo kunt u order invoeren toestaan of blokkeren wanneer de limiet wordt overschreven, een filiaal vanuit het hoofdmagazijn bevoorraden en gewijzigde artikelen en afbeeldingen ophalen met uw webshopkoppeling.

Vergeet niet om alle verbeteringen en ontwikkelingen goed door te lezen in de Readme, zodat u direct gebruik kunt maken van alle nieuwe functionaliteiten in CASH!

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen voor u beschikbaar. In de Readme hieronder leest u per onderdeel alles over de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten terug. Klik op het icoon om naar het juiste onderdeel te gaan.

De update is eenvoudig te downloaden via onderstaande knop wanneer u CASHWin gebruikt. Nadat de update is gedownload, dient deze te worden geïnstalleerd. Lees hiervoor onze installatie instructie (PDF). CASHWeb gebruikers worden ‘s nachts automatisch overgezet naar de laatste CASH versie.

Let op! Voordat u dit doet, moeten eerst alle gebruikers uitgelogd zijn uit CASH.

README nieuw & verbeterd

Klik hieronder op een van de onderwerpen voor de Readme of de kleinere versie-updates met verbeteringen:

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in dat u bij ons heeft opgegeven en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw CASH-wachtwoord. Dit is alleen mogelijk voor CASHWin (offline) klanten met een onderhoudscontract, die het wachtwoord gebruiken om de updates te downloaden.

Systeemeisen CASHWin
CASH maakt geen gebruik van programmaonderdelen of databasemodellen van andere softwareontwikkelaars, waardoor wij niet afhankelijk zijn en in staat zijn onze eigen systeemeisen te bepalen. Deze zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de eisen voor uw besturingssysteem behaald zijn, zijn deze ook voldoende voor CASH. Minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASH (CASHWin) zijn:

• Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
  • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels.
  • Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
  • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.
  • Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.

Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.

CASHWin op een server
Voor de beste performance adviseren wij u om CASHWin niet op dezelfde server te installeren waar Microsoft Exchange al is geïnstalleerd. Dit omdat Exchange systeembronnen claimt die CASHWin nodig heeft om vlot te functioneren.
Beveiliging CASHWin
CASH is goed te beveiligen tegen niet-geautoriseerd gebruik. Iedere gebruiker voert zelf een wachtwoord in of werkt met een ‘eigen’ menu. Het is ook mogelijk bepaalde functies met een wachtwoord te beveiligen. Dankzij een systeem van ‘recordlocking’ wordt voorkomen dat een bepaald gegeven door twee personen tegelijkertijd wordt gewijzigd. Om de toegankelijkheid van functies verder te beperken, kunt u zelf bepaalde programmafuncties in een apart menu onderbrengen.
Single- en Multi-user CASHWin
Single-user Met de single-userversie van CASH kunt u met meerdere personen in uw administratie werken, in zoverre dat slechts één persoon tegelijk in CASH kan werken. Multi-user De multi-userversie maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd in CASH te werken. De multi-userlicenties zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 10 gebruikers. Hierna kunt u de licentie per staffel van 6 gebruikers uitbreiden.

OVER CASH

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP, zowel offline als online. Onze software is modulair van opzet, waardoor u zelf naar wens uw administratieve pakket samenstelt. Onze modules zijn verrassend compleet en all-in, dus geen onvoorziene kosten achteraf!

CASH SOFTWARE

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

info@cash.nl