CASHWin (offline) updaten & meer

Download hier de laatste CASHWin versie, lees in de Readme all verbeteringen/vernieuwingen of vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan. Ook vindt u onderaan deze pagina meer informatie over de installatie en systeemeisen van CASHwin.

CASH versie B14a

Hoogtepunten in deze update:

Doorzoomen in de bedrijfsstatus!

Even uw bedrijfsstatus checken, maar ook direct doorzoomen naar het grootboekoverzicht en zelfs het boekstuk is nu mogelijk! Het komt vaak voor dat u vanuit de Bedrijfsstatus wilt analyseren waar de getoonde saldi op gebaseerd zijn. Voorheen moest u dan van scherm wisselen om naar het grootboekoverzicht en de boekstukken te gaan. Nu kunt u direct inzoomen, zodat u snel tot in detail weet hoe uw bedrijf ervoor staat!

Verwerken UBL op regelniveau

Wederom gaan we een stap verder in automatisering, dankzij regelherkenning van UBL-inkoopfacturen. Gebruikers van de geïntegreerde oplossing van go2UBL kunnen voortaan kiezen voor de nieuwe regelherkenning (lines2UBL). Hierdoor wordt per factuurregel een UBL-regel aangemaakt en kunnen de facturen op regelniveau van een grootboeknummer worden voorzien. Boeken zoals u handmatig zou doen, maar dan volledig automatisch!

Meer functies in de CASHapp

Het is nu mogelijk om via de CASHapp een betaaladvies en betaalbestand aan te maken. Dit bestand kan dan direct verzonden worden naar de bank, als u daar een koppeling voor heeft, of u kunt het opslaan of laten mailen naar uzelf voor verdere verwerking. Daarnaast kunt u nu boeken op eigen grootboekrekeningnummers en is het ook mogelijk om tijdens het maken van een Factuur of Offerte met de CASHapp een nieuw artikel aan te maken of een bestaande te wijzigen. Lees meer over deze functies.

Maatwerkoverzichten op 2 manieren uitgebreid

Steeds meer CASH-gebruikers ontdekken de maatwerkoverzichten die eenvoudig naar eigen inzicht samengesteld kunnen worden. We hebben nu twee nieuwe functies ontwikkeld die u nog beter inzicht zullen geven. Ten eerste is het nu mogelijk om twee willekeurige kolommen grafisch te vergelijken. Ook is de letter ‘P’ toegevoegd aan de kolomindeling om bij het saldo het percentage van de omzet te tonen, zoals dat ook mogelijk is in het Winst & Verliesoverzicht.

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen voor u beschikbaar. In de Readme hieronder leest u per onderdeel alles over de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten terug. Klik op het icoon om naar het juiste onderdeel te gaan.

De update is eenvoudig te downloaden via onderstaande knop wanneer u CASHWin gebruikt. Nadat de update is gedownload, dient deze te worden geïnstalleerd. Lees hiervoor onze installatie instructie (PDF). CASHWeb gebruikers worden ‘s nachts automatisch overgezet naar de laatste CASH versie.

Let op! Voordat u dit doet, moeten eerst alle gebruikers uitgelogd zijn uit CASH.

README nieuw & verbeterd

Klik hieronder op een van de onderwerpen voor de Readme:

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in dat u bij ons heeft opgegeven en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw CASH-wachtwoord. Dit is alleen mogelijk voor CASHWin (offline) klanten met een onderhoudscontract, die het wachtwoord gebruiken om de updates te downloaden.

Systeemeisen CASHWin
CASH maakt geen gebruik van programmaonderdelen of databasemodellen van andere softwareontwikkelaars, waardoor wij niet afhankelijk zijn en in staat zijn onze eigen systeemeisen te bepalen. Deze zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de eisen voor uw besturingssysteem behaald zijn, zijn deze ook voldoende voor CASH. Minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASH (CASHWin) zijn:

• Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
  • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels.
  • Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
  • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.
  • Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.

Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.

CASHWin op een server
Voor de beste performance adviseren wij u om CASHWin niet op dezelfde server te installeren waar Microsoft Exchange al is geïnstalleerd. Dit omdat Exchange systeembronnen claimt die CASHWin nodig heeft om vlot te functioneren.
Beveiliging CASHWin
CASH is goed te beveiligen tegen niet-geautoriseerd gebruik. Iedere gebruiker voert zelf een wachtwoord in of werkt met een ‘eigen’ menu. Het is ook mogelijk bepaalde functies met een wachtwoord te beveiligen. Dankzij een systeem van ‘recordlocking’ wordt voorkomen dat een bepaald gegeven door twee personen tegelijkertijd wordt gewijzigd. Om de toegankelijkheid van functies verder te beperken, kunt u zelf bepaalde programmafuncties in een apart menu onderbrengen.
Single- en Multi-user CASHWin
Single-user Met de single-userversie van CASH kunt u met meerdere personen in uw administratie werken, in zoverre dat slechts één persoon tegelijk in CASH kan werken. Multi-user De multi-userversie maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd in CASH te werken. De multi-userlicenties zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 10 gebruikers. Hierna kunt u de licentie per staffel van 6 gebruikers uitbreiden.

OVER CASH

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP, zowel offline als online. Onze software is modulair van opzet, waardoor u zelf naar wens uw administratieve pakket samenstelt. Onze modules zijn verrassend compleet en all-in, dus geen onvoorziene kosten achteraf!

CASH SOFTWARE

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

info@cash.nl