Nieuwste versie, CASHWin (offline) updaten & meer

Lees hier alle verbeteringen/vernieuwingen in de Readme van de nieuwste versie (ook online), download de laatste CASHWin (offline) versie of vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan (alleen CASHWin). Ook vindt u onderaan deze pagina meer informatie over de installatie en systeemeisen van CASHWin.

CASH versie B15a

Hoogtepunten in deze update:

Nieuwe Startpagina & uitbreiden via CASH

De startpagina van CASHWeb is vernieuwd en hoe! U kiest de indeling van de startpagina zelf, door de ‘blokken’ te slepen naar de plek die u het handigst vindt en de pagina past zich automatisch aan aan uw scherm. Een stuk overzichtelijker, maar ook met nieuwe opties. Nieuw is dat belangrijke mededelingen, zoals een storing of gepland onderhoud, duidelijk getoond worden op dit startscherm. Maar ook is het voortaan mogelijk om direct vanuit uw pakket uit te breiden met modules, abonnementen en/of andere extra’s. Alleen die opties worden getoond waarmee u kunt upgraden of die u nog niet heeft. Dat is een stuk eenvoudiger en deze uitbreiding wordt voortaan ook direct verwerkt!

Nog beter beveiligen via 2-stapsverificatie en pincode

Om uw CASHWeb-account (en de CASHapp) nog beter te beveiligen, kunt u voortaan kiezen voor 2-factor authenticatie, regelmatige wachtwoordwissel en/of een pincode. Het gebruik van een pincode bij inloggen is vergelijkbaar zoals u dat bijvoorbeeld met internetbankieren ook kunt doen. Vooral voor het gebruik van de app is dit erg handig, maar zeker ook bij inloggen via www.cashweb.nl.

Daarnaast is het mogelijk om uw gebruikers te verplichten om regelmatig het wachtwoord te wijzigen. Door middel van het inschakelen van of inloggen met een 2-factor authenticatie, wordt er na het inloggen met de reguliere gegevens een extra ‘beveiligingscode’ gevraagd. Mét een mogelijkheid om per browser de 2-factor authenticatie voor 30 dagen te onthouden. Wanneer u dit combineert met de pincode voor gebruiksgemak, hoeft u alleen uw pincode en beveiligingscode op te geven.

Deze drie mogelijkheden zijn ook in combinatie met elkaar te gebruiken, voor optimale beveiliging, maar is niet verplicht en geheel naar eigen keuze te gebruiken!

Meer functies in de CASHapp

Op veler verzoek kunt u nu zien welke foto’s van bonnen al verstuurd zij n via de app. Zo kunt u controleren of u een bon al ingestuurd hebt of juist iets vergeten bent. Ook voor de CASHapp is het mogelijk om een extra beveiliging in te stellen door middel van een pincode. En daarnaast kunt u – als u de Engelse versie gebruikt – ook de app voortaan op Engels zetten. Lees meer over deze functies.

Ook afschrijvingen automatisch geboekt

Alles automatisch met CASH en nu dus ook afschrijven! Wanneer u de afschrijvingen verwerkt zoals u dat tot nu toe gewend bent en de vraag “Automatisch activeren” bevestigt, zullen daarna de afschrijvingen volautomatisch worden geboekt: dus zónder dat u nog hoeft te kiezen voor “afschrijvingen boeken”. Dat doet CASH op de door u ingevoerde wijze op de dag dat de door u gekozen periode begint, op het moment dat u de administratie verlaat.

Meer...

Denk bijvoorbeeld aan duidelijkere overzichten mét scheidingslijnen, het kunnen doorzoomen naar het oorspronkelijke boekstuk vanuit overzichten en nieuwe mogelijkheden in formulieren zoals het toevoegen van uw logo aan de begeleidende mail. Maar ook voor de logistieke modules zijn weer verbeteringen doorgevoerd; zo kunt u nu bijvoorbeeld het magazijn instructies geven via een artikel-memo bij goederenontvangst!

Vergeet niet om alle verbeteringen en ontwikkelingen goed door te lezen in de Readme, zodat u direct gebruik kunt maken van alle nieuwe functionaliteiten in CASH!

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen voor u beschikbaar. In de Readme hieronder leest u per onderdeel alles over de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten terug. Klik op het icoon om naar het juiste onderdeel te gaan.

De update is eenvoudig te downloaden via onderstaande knop wanneer u CASHWin gebruikt. Nadat de update is gedownload, dient deze te worden geïnstalleerd. Lees hiervoor onze installatie instructie (PDF). CASHWeb gebruikers worden ‘s nachts automatisch overgezet naar de laatste CASH versie.

Let op! Voordat u dit doet, moeten eerst alle gebruikers uitgelogd zijn uit CASH.

README nieuw & verbeterd

Klik hieronder op een van de onderwerpen voor de Readme of de kleinere versie-updates met verbeteringen:

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in dat u bij ons heeft opgegeven en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw CASH-wachtwoord. Dit is alleen mogelijk voor CASHWin (offline) klanten met een onderhoudscontract, die het wachtwoord gebruiken om de updates te downloaden.

Systeemeisen CASHWin
CASH maakt geen gebruik van programmaonderdelen of databasemodellen van andere softwareontwikkelaars, waardoor wij niet afhankelijk zijn en in staat zijn onze eigen systeemeisen te bepalen. Deze zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de eisen voor uw besturingssysteem behaald zijn, zijn deze ook voldoende voor CASH. Minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASH (CASHWin) zijn:

• Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
  • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels.
  • Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
  • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.
  • Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.

Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.

CASHWin op een server
Voor de beste performance adviseren wij u om CASHWin niet op dezelfde server te installeren waar Microsoft Exchange al is geïnstalleerd. Dit omdat Exchange systeembronnen claimt die CASHWin nodig heeft om vlot te functioneren.
Beveiliging CASHWin
CASH is goed te beveiligen tegen niet-geautoriseerd gebruik. Iedere gebruiker voert zelf een wachtwoord in of werkt met een ‘eigen’ menu. Het is ook mogelijk bepaalde functies met een wachtwoord te beveiligen. Dankzij een systeem van ‘recordlocking’ wordt voorkomen dat een bepaald gegeven door twee personen tegelijkertijd wordt gewijzigd. Om de toegankelijkheid van functies verder te beperken, kunt u zelf bepaalde programmafuncties in een apart menu onderbrengen.
Single- en Multi-user CASHWin
Single-user Met de single-userversie van CASH kunt u met meerdere personen in uw administratie werken, in zoverre dat slechts één persoon tegelijk in CASH kan werken. Multi-user De multi-userversie maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd in CASH te werken. De multi-userlicenties zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 10 gebruikers. Hierna kunt u de licentie per staffel van 6 gebruikers uitbreiden.

OVER CASH

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP, zowel offline als online. Onze software is modulair van opzet, waardoor u zelf naar wens uw administratieve pakket samenstelt. Onze modules zijn verrassend compleet en all-in, dus geen onvoorziene kosten achteraf!

CASH SOFTWARE

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

info@cash.nl