facebook

Nieuwste versie, CASHWin (offline) updaten & meer

Lees hier alle verbeteringen/vernieuwingen in de Readme van de nieuwste versie (ook online), download de laatste CASHWin (offline) versie of vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan (alleen CASHWin). Ook vindt u onderaan deze pagina meer informatie over de installatie en systeemeisen van CASHWin.

CASH versie B22d

Hoogtepunten in deze update:

Verbruikspagina aangepast
De verbruikspagina heeft een aantal toevoegingen gekregen.
In CASHWeb kunt u bovenin het scherm klikken op de button ‘Verbruik’ om het verbruik te zien van onder andere: aantal administraties, gebruik PSD2-bankkoppeling, aantal scans, de Loonportal en het schijfverbruik. Vanaf de versie B22d heeft u de volgende extra mogelijkheden op de verbruikspagina:

• Als accountants- en administratiekantoor krijgt u nu ook uw meewerkrelaties te zien.
  • Sorteren of filteren van het overzicht nu ook op gegevens.
  • Exporteren van het overzicht naar Excel.
  • De registratie van de administratie(s) is toegevoegd, waardoor u per maand kunt zien of het een standaard, Connect of alleen-lezen administratie betreft.
Extra tabblad Relatiescherm

Het invoeren en wijzigen van relaties bestond uit 2 functies, waarbij Deel 2 van het Relatiescherm via functietoets F7 kon worden geopend. Vanaf versie B22d kent de functie Relaties 2 tabbladen: “Relaties” en “Deel II”. Functietoets F7 is vanaf deze versie komen te vervallen.

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen voor u beschikbaar. In de Readme hieronder leest u per onderdeel alles over de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten terug. Klik op het icoon om naar het juiste onderdeel te gaan.

De update is eenvoudig te downloaden via onderstaande knop wanneer u CASHWin gebruikt. Nadat de update is gedownload, dient deze te worden geïnstalleerd. Lees hiervoor onze installatie instructie (PDF). CASHWeb gebruikers worden ‘s nachts automatisch overgezet naar de laatste CASH versie.

Let op! Voordat u dit doet, moeten eerst alle gebruikers uitgelogd zijn uit CASH.

README nieuw & verbeterd

Klik hieronder op een van de onderwerpen voor de Readme of de kleinere versie-updates met verbeteringen:

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in dat u bij ons heeft opgegeven en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw CASH-wachtwoord. Dit is alleen mogelijk voor CASHWin (offline) klanten met een onderhoudscontract, die het wachtwoord gebruiken om de updates te downloaden.

Systeemeisen CASHWin
CASH maakt geen gebruik van programmaonderdelen of databasemodellen van andere softwareontwikkelaars, waardoor wij niet afhankelijk zijn en in staat zijn onze eigen systeemeisen te bepalen. Deze zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de eisen voor uw besturingssysteem behaald zijn, zijn deze ook voldoende voor CASH. Minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASH (CASHWin) zijn:

• Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
  • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels.
  • Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
  • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.
  • Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.

Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.

CASHWin op een server
Voor de beste performance adviseren wij u om CASHWin niet op dezelfde server te installeren waar Microsoft Exchange al is geïnstalleerd. Dit omdat Exchange systeembronnen claimt die CASHWin nodig heeft om vlot te functioneren.
Beveiliging CASHWin
CASH is goed te beveiligen tegen niet-geautoriseerd gebruik. Iedere gebruiker voert zelf een wachtwoord in of werkt met een ‘eigen’ menu. Het is ook mogelijk bepaalde functies met een wachtwoord te beveiligen. Dankzij een systeem van ‘recordlocking’ wordt voorkomen dat een bepaald gegeven door twee personen tegelijkertijd wordt gewijzigd. Om de toegankelijkheid van functies verder te beperken, kunt u zelf bepaalde programmafuncties in een apart menu onderbrengen.
Single- en Multi-user CASHWin
Single-user Met de single-userversie van CASH kunt u met meerdere personen in uw administratie werken, in zoverre dat slechts één persoon tegelijk in CASH kan werken. Multi-user De multi-userversie maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd in CASH te werken. De multi-userlicenties zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 10 gebruikers. Hierna kunt u de licentie per staffel van 6 gebruikers uitbreiden.

OVER VISMA CASH

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP, zowel offline als online. Onze software is modulair van opzet, waardoor u zelf naar wens uw administratieve pakket samenstelt. Onze modules zijn verrassend compleet en all-in, dus geen onvoorziene kosten achteraf!

VISMA CASH

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

info@cash.nl