CASHWin | Cash Software

Nieuwste versie, CASHWin (offline) updaten & meer

Lees hier alle verbeteringen/vernieuwingen in de Readme van de nieuwste versie (ook online), download de laatste CASHWin (offline) versie of vraag eventueel een nieuw wachtwoord aan (alleen CASHWin). Ook vindt u onderaan deze pagina meer informatie over de installatie en systeemeisen van CASHWin.

CASH versie B18a

Hoogtepunten in deze update:

het antwoord op ‘Wat stond er in het verleden open bij wie?’

Wanneer u wilt weten waaruit het debiteuren- of crediteurensaldo bestond in een voorgaande periode (of boekjaar) is er nu een handige functie voor u: ‘Specificatie debiteuren/crediteuren’. Deze nieuwe functie toont de posten van de debiteuren of crediteuren die op dat moment open stonden, maar wellicht inmiddels zijn voldaan.

Per regel wordt eerst het totaalsaldo van een relatie getoond met daarnaast uitgesplitst de totaalbedragen per periode, zoals die zijn opgegeven in de parameters: niet vervallen, 30, 60 en 90 dagen. Als u niet alle relaties wilt zien, kunt u een grensbedrag invoeren waardoor alle relaties met een kleiner saldo dan het grensbedrag worden verzameld tot een subtotaal. Ook kunt u klikken op de kolom ‘niet-vervallen’ waardoor het hoogste bedrag bovenaan komt te staan.

Relatiegegevens overnemen van splitscreenfacturen

Met deze nieuwe versie kunt u tijdens het boeken van een factuur via de Splitscreen-functie een nieuwe relatie direct en correct aanmaken omdat de factuur in het extra scherm goed zichtbaar blijft. Om het geheel leesbaar te houden wordt alleen de linkerhelft van het relatiescherm gebruikt.

Keuzemogelijkheid voor bijlagen bij de factuur

Als u een bijlage bij de factuur wilt meesturen, kunt u vanaf nu kiezen of u de factuur en de bijlage als twee aparte .pdf’s wilt mailen (zoals tot nu toe altijd gebruikt werd) of dat u de bijlage wilt opnemen in dezelfde .pdf als de factuur. Hiermee ontvangt uw klant één .pdf bij zijn e-mail. U kunt dit per relatie instellen via ‘Eigenschap P’ in het relatiescherm of bij de ‘Administratieparameters’ als u dat standaard voor alle facturen zo wilt gaan gebruiken.

Meer...

Ook voor de logistieke modules zijn weer verbeteringen doorgevoerd. Op veler verzoek biedt CASH nu de mogelijkheid om meerdere magazijnlocaties aan een artikel mee te gegeven. Daarnaast kunt u met de nieuwste versie eenvoudig een (deel van de) verkooporder crediteren.

Vergeet niet om alle verbeteringen en ontwikkelingen goed door te lezen in de Readme, zodat u direct gebruik kunt maken van alle nieuwe functionaliteiten in CASH!

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen voor u beschikbaar. In de Readme hieronder leest u per onderdeel alles over de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten terug. Klik op het icoon om naar het juiste onderdeel te gaan.

De update is eenvoudig te downloaden via onderstaande knop wanneer u CASHWin gebruikt. Nadat de update is gedownload, dient deze te worden geïnstalleerd. Lees hiervoor onze installatie instructie (PDF). CASHWeb gebruikers worden ‘s nachts automatisch overgezet naar de laatste CASH versie.

Let op! Voordat u dit doet, moeten eerst alle gebruikers uitgelogd zijn uit CASH.

README nieuw & verbeterd

Klik hieronder op een van de onderwerpen voor de Readme of de kleinere versie-updates met verbeteringen:

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in dat u bij ons heeft opgegeven en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw CASH-wachtwoord. Dit is alleen mogelijk voor CASHWin (offline) klanten met een onderhoudscontract, die het wachtwoord gebruiken om de updates te downloaden.

Systeemeisen CASHWin
CASH maakt geen gebruik van programmaonderdelen of databasemodellen van andere softwareontwikkelaars, waardoor wij niet afhankelijk zijn en in staat zijn onze eigen systeemeisen te bepalen. Deze zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de eisen voor uw besturingssysteem behaald zijn, zijn deze ook voldoende voor CASH. Minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASH (CASHWin) zijn:

• Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
  • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels.
  • Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
  • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.
  • Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.

Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.

CASHWin op een server
Voor de beste performance adviseren wij u om CASHWin niet op dezelfde server te installeren waar Microsoft Exchange al is geïnstalleerd. Dit omdat Exchange systeembronnen claimt die CASHWin nodig heeft om vlot te functioneren.
Beveiliging CASHWin
CASH is goed te beveiligen tegen niet-geautoriseerd gebruik. Iedere gebruiker voert zelf een wachtwoord in of werkt met een ‘eigen’ menu. Het is ook mogelijk bepaalde functies met een wachtwoord te beveiligen. Dankzij een systeem van ‘recordlocking’ wordt voorkomen dat een bepaald gegeven door twee personen tegelijkertijd wordt gewijzigd. Om de toegankelijkheid van functies verder te beperken, kunt u zelf bepaalde programmafuncties in een apart menu onderbrengen.
Single- en Multi-user CASHWin
Single-user Met de single-userversie van CASH kunt u met meerdere personen in uw administratie werken, in zoverre dat slechts één persoon tegelijk in CASH kan werken. Multi-user De multi-userversie maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd in CASH te werken. De multi-userlicenties zijn verkrijgbaar voor 2, 4 of 10 gebruikers. Hierna kunt u de licentie per staffel van 6 gebruikers uitbreiden.

OVER CASH

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP, zowel offline als online. Onze software is modulair van opzet, waardoor u zelf naar wens uw administratieve pakket samenstelt. Onze modules zijn verrassend compleet en all-in, dus geen onvoorziene kosten achteraf!

CASH SOFTWARE

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

info@cash.nl