facebook

FAQ

Meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij en kunt u uw antwoord niet vinden op onze website? Neem dan gerust contact met ons op!

Algemeen

Kan ik CASH eerst uitproberen?

Ja, dat kan door een GRATIS proef aan te vragen. Als u nog geen ervaring heeft met boekhoudsoftware, raden wij u aan eerst een online demonstratie in te plannen, zodat een medewerker samen met u door het pakket heen loopt.

Wat is een online demo?

Via een online demo, loopt een medewerker samen met u telefonisch het pakket door. Het enige wat u hoeft te doen, is via een computer mee te kijken. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden van CASH en worden uw vragen direct beantwoord.

Een online demo is geheel vrijblijvend en kan worden ingepland op een dag en tijdstip naar keuze. Plan uw persoonlijke online demo.

Wat is het verschil tussen CASHWeb en CASHWin?

CASHWeb is onze online software, altijd en overal toegankelijk met een onbeperkt aantal inlogcodes voor uw medewerkers en gratis meewerkfunctie voor uw boekhouder. Online werken met CASH betekent ook; automatische updates en backups, inclusief de CASH Webservices (koppelingen met externen, zoals banken en de Belastingdienst). CASHWeb is een abonnementsvorm, die u maandelijks afneemt. Desgewenst kunt u ook per jaar (vooruit) betalen.

CASHWin is onze offline software, welke u installeert op 1 vaste computer. De modules koopt u tegen een vast tarief en het onderhoudscontract zorgt ervoor dat u de software updates kunt downloaden en installeren. Het onderhoudscontract is een percentage over uw aanschafprijs, die jaarlijks gefactureerd wordt.

Heb ik een CASH Webservicesabonnement nodig om de bankenkoppeling te gebruiken?

Indien u online met CASHWeb werkt, heeft u automatisch toegang tot diverse koppelingen, waaronder de bankenkoppeling en de koppeling met de Belastingdienst. Lees meer over de gratis CASH Webservices >>

Indien u offline met CASHWin werkt, is het middels ons CASH Webservicesabonnement toch mogelijk om te profiteren van onze online koppelingen (hier is wel een internetverbinding voor nodig). U kiest zelf of u offline blijft werken of dat u uw administratie voortaan online wilt voeren. Lees meer over het CASH Webservicesabonnement >>

Hoeveel administraties kan ik voeren met CASH?

Met CASH kunt u een onbeperkt aantal administraties voeren. LET OP: U krijgt 1 standaard administratie bij elke licentie. Voor extra administraties betaalt u een bedrag per maand per administratie. 

De enige uitzondering is onze basismodule Compact Pro; hier kunt u maximaal 9 administraties mee voeren.

Als ik een onbeperkt aantal inlogcodes kan aanmaken, wanneer betaal ik dan voor extra gebruikers?

Met alle modules binnen CASHWeb (online) kunt u een onbeperkt aantal inlogcodes aanmaken voor u en uw medewerker(s). Wilt u echter ‘gelijktijdig’ kunnen werken in de administratie(s), dan betaalt u 10,- per maand per extra ‘gelijktijdige’ gebruiker.

Uw boekhouder kan online gratis meekijken en/of meewerken in uw administratie middels de meewerkfunctie die standaard geleverd wordt met elke CASH module.

Kan ik ook eerst een offerte aanvragen?

Via onze online bestelformulieren, kunt u snel en eenvoudig zien hoeveel uw pakket maandelijks kost (online) of wat de aanschafprijs is (offline). Klik hiervoor in het menu op ‘BESTELLEN’.

Wilt u toch liever een offerte aanvragen, dan kan dat via ons contactformulier, telefonisch 070 – 3 560 570 of via e-mail verkoop@cash.nl.

Ik werk met CASHWin en wil graag online gaan werken met CASHWeb, wat heb ik daarvoor nodig?

CASHWin klanten die toch online willen werken of gebruik willen maken van de online koppelingen, kunnen een CASH Webservicesabonnement afnemen voor slechts € 20,00* per maand ongeacht welke welke modules u gebruikt. Ook CASH Connect kunt u gebruiken wanneer u een CASH Webservicesabonnement heeft.

Met het CASH Webservices abonnement kiest u zelf of u uw administrate(s) in de cloud wilt voeren of alleen de online koppelingen wilt gebruiken in combinatie met uw offline administraties. Lees hier meer over het CASH Webservicesabonnement.

Onze accountmanagers helpen u graag telefonisch 070 – 3 560 570 of via e-mail verkoop@cash.nl.

* Wordt jaarlijks vooruit gefactureerd en alleen mogelijk in combinatie met een geldig onderhoudscontract.

Is online boekhouden wel veilig?

Bij online boekhouden met CASHWeb is sprake van SaaS en Cloud Computing. De CASHWeb-administraties worden beveiligd via een HTTPS-verbinding, de hoogst mogelijke beveiligde internetverbinding. Daarnaast maken wij elke dag back-ups van alle online administraties, die opgeslagen worden in een streng beveiligd datacenter. Tevens hebben we een stichting opgericht om de continuïteit optimaal te kunnen garanderen, wat er ook gebeurd, zodat u altijd over uw laatste back-up van uw administratie en een werkend boekhoudpakket beschikt.

HTTPS meest veilig
Wanneer HTTPS gebruikt wordt, wordt de data versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk moet zijn te weten welke gegevens verstuurd worden. De versleuteling wordt toegepast op basis van SSL. De adresbalk van uw internetprovider laat een (groen) slotje zien en ‘https’ verschijnt voor de URL. De S in HTTPS staat voor ‘secure’. Deze verbinding wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij betalingstransacties in webshops of tijdens internetbankieren.

Back-ups in beveiligd datacenter
Dagelijks om de 4 uur maken wij een back-up van alle CASHWeb-administraties. Mocht er iets gebeuren met uw online administratie, hebben wij altijd de laatste back-up voor u. Deze administraties worden opgeslagen op de servers bij een streng beveiligd datacenter die aan de strengste veiligheidseisen voldoet.

Uptime 99,9%
Uptime is een periode waarin de server waar de website op draait naar behoren functioneert en dat de website bezocht kan worden. Wij streven naar een zo hoog mogelijke uptime. Minimaal 99.9%, maar feitelijk ligt dit hoger. De enige verstoring is het zeer beperkte, preventieve en reguliere onderhoud.

De Escrowregeling – een stapje verder
Onder notarieel toezicht hebben wij een stichting opgericht. Waar men normaal van een Escrowregeling spreekt, gaan wij een paar stappen verder. Een Escrowregeling geeft bij calamiteiten alleen recht op de broncode, de enen en nullen van het pakket. CASH heeft een onafhankelijke stichting opgericht die bij calamiteiten CASH-klanten voorziet van een offline pakket en de bijbehorende laatste back-up van de administratie. Dit geeft de hoogste garantie op continuïteit, wat er ook gebeurt.

Bovenstaande is slechts een korte samenvatting. Wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact met ons op.


Systeemeisen

Wat zijn de systeemeisen voor CASHWeb?

De minimum systeemeisen voor CASHWeb zijn:

Beeldscherm:

 • Resolutie: 1368 x 768
 • Kleuren: 16 bits = 65.536 kleuren
 • Geadviseerde beeldverhouding: 16:9 of 21:9. Een beeldverhouding van 4:3 wordt niet ondersteund

Browser, de laatste versie van:

 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Apple Safari
 • Microsoft Edge (chromium based). Microsoft Edge Legacy wordt niet ondersteund
 • Een chromium based browser

Internet:

 • Breedbandverbinding
 • Een eigen verbinding, niet gedeeld met derden
Wat zijn de systeemeisen voor CASHWin?

De minimum systeemeisen voor de Windowsversie van CASHWin zijn:

 • Een recent Windows besturingssysteem (niet ouder dan 7 jaar) dat is bijgewerkt met de laatste veiligheidsupdates. De meest recente versie Windows 10 is tevens geschikt.
 • Beeldresolutie vanaf 1024×768 pixels. Een beeldresolutie vanaf 1400×1050 pixels indien u optimaal gebruik wilt maken van de CRM Cockpit.
 • Vrije keuze qua browser (Firefox, Chrome, Safari), waarbij geldt dat Internet Explorer vanaf versie 11, bij voorkeur de meest recente versie, noodzakelijk is.

Verder zijn er geen noemenswaardige eisen met betrekking tot het interne of externe geheugen.
Naast enkele programmabestanden vindt u per administratie slechts 2 bestanden in de CASH-map, waarvan u regelmatig back-ups dient te maken. Voor het gebruik van alle Cash Webservices (zoals de bankenkoppeling en de elektronische aangifte OB/ICP) is een internetverbinding vereist.


Bestellen

Hoe kan ik CASH bestellen?

U bestelt eenvoudig op onze website via de bestelknop rechts boven in het menu. U kiest het voor u relevante bestelformulier en maakt een keuze uit de verschillende modules. Na het invullen van uw gegevens maakt u de bestelling definitief en wordt uw bestelling per e-mail aan u bevestigd.

Hoe kan ik mijn pakket uitbreiden?

Wanneer u al CASH gebruiker bent, kunt u ten alle tijden eenvoudig uitbreiden via de Startpagina van uw pakket. Hier krijgt u de modules en extra’s te zien waarmee u kunt uitbreiden.

Op werkdagen is de uitbreiding uiterlijk binnen 24 uur toegevoegd aan uw licentie. Het kan voorkomen dat u opnieuw moet inloggen om te zorgen dat de extra diensten en modules toegankelijk zijn.

Hoe bestel ik de Samenwerkportal voor mijn klant(en)?

Via het bestelformulier op deze website kunt u eenvoudig de Samenwerkportal bestellen voor 1 of meer klanten tegelijkertijd.

De inlogcodes worden binnen 24 uur verzonden.

Wanneer ontvang ik mijn inloggegevens?

Na het bestellen van uw online CASH-abonnement, ontvangt een bevestigingsmail met een samenvatting van uw bestelling. Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur uw inloggegevens en kunt u direct aan de slag! Om u goed op weg te helpen, bent u ook van harte welkom op onze gratis starterscursus.

Waar log ik in in mijn administratie?

Om in te loggen in uw online administratie, kunt u rechtstreeks naar www.cashweb.nl. Of klik op de INLOG-button op onze website rechtboven in het menu.

Hoe kan ik mijn gratis proef omzetten in een abonnement?

Door uw bestelling te plaatsen met hetzelfde e-mailadres waarmee u de proef hebt aangevraagd, kunt u verder werken in de reeds opgezette administratie met behoud van gegevens die u tijdens de proef ingevoerd hebt. Ook uw inlogcode blijft hetzelfde!


Accountancy

Is er een speciale Accountancyversie?

Ja, de CASH Accountancyportal. Hiermee heeft u alle administratieve functies tot uw beschikking en kunt u eenvoudig samenwerken met uw klanten. Lees meer over CASH voor Accountancy.

CASH biedt standaard software, waardoor alle modules door iedereen gebruikt kunnen worden. Wel bieden we extra’s aan voor accountant-s en administratiekantoren, zoals de CASH Samenwerkportal en de CASH Accountancyportal.

Kies bij het bestellen voor uzelf of uw kantoor voor het Accountancy bestelformulier. Bestelt u voor uw klant, kies dan een van de overige bestelformulieren afhankelijk van de behoefte.


Alles automatisch

Waar vind ik het e-mailadres van mijn unieke administratiepostbus en hoe gebruik ik deze?

Om gebruik te maken van uw unieke administratiepostbus heeft u een CASH Connect abonnement nodig.

 

Uw unieke administratiepostbus voor inkoopfacturen is als volgt opgebouwd:

 • relatienummer.administratiecode@efactuur.cashweb.nl

Uw unieke administratiepostbus voor verkoopfacturen is als volgt opgebouwd:

 • relatienummer.administratiecode@vfactuur.cashweb.nl

 

Optie 1: UBL-facturen

Indien u naast een PDF-factuur ook een UBL-factuur ontvangt, kan deze direct automatisch en correct geboekt worden in uw administratie. Een UBL-bestand herkent u aan de bestandsnaam eindigend op .xml. Stuur de e-mail door naar uw unieke administratiepostbus (of nog beter: laat uw leverancier de factuur direct naar uw postbus e-mailen) en CASH herkent het UBL-bestand in de e-mail. De boeking wordt direct gemaakt en de PDF-factuur wordt netjes bij de boeking opgeslagen!

Optie 2: Andere formaten omzetten naar UBL

Het zal regelmatig voorkomen dat u facturen ontvangt in PDF-, Word- of Excel-formaat zonder een bijbehorend UBL-bestand. Ook deze e-mails kunt u doorsturen naar uw unieke administratiepostbus! Per administratie kunt u namelijk instellen om facturen automatisch om te laten zetten in UBL via de UBL-koppeling met een van onze partners: go2UBL of Elvy. Vervolgens worden ook deze facturen automatisch en correct geboekt mét de originele factuur bij de boeking opgeslagen.

Optie 3: Semi-automatisch boeken

Tot slot kunt u er voor kiezen om de aanlevering van de boekstukken wel te automatiseren, maar de uiteindelijke boeking handmatig te doen. De aanlevering naar de administratie kan per e-mail of met de CASHapp zoals bij de voorgaande opties. Binnen CASH kunt u de boekingen vervolgens handmatig voltooien met de handige Splitscreen-functie! Op de ene helft van uw scherm ziet u de factuur en op de andere helft het boekingsscherm. Zo maakt u de boeking binnen enkele seconden!

Papieren factuur?

Het gebeurt steeds minder vaak, maar er valt bij ons af en toe nog een papieren factuur op de mat. Ook deze facturen kunt u gewoon automatisch laten verwerken in CASH: Scan de factuur in en mail deze naar uw unieke postbus of maak een foto van de factuur met de CASHapp (die automatisch verstuurd wordt naar de administratie). Vervolgens wordt de factuur verwerkt volgens uw eigen ingestelde voorkeuren!

 

Over Visma CASH 

Wij bieden complete administratieve oplossingen voor elk soort onderneming: van boekhouding tot ERP. Onze software is modulair van opzet waardoor je zelf jouw administratiepakket naar wens samenstelt! 

 

Visma CASH

Alexanderstraat 3
2514 JL Den Haag

070 - 3 560 570
info@cash.nl